Вебінар "Як обрати стиль спілкування з дитиною в умовах сьогодення. Прийоми ефективної взаємодії".

14 травня 2020 року соціальний педагог Осадча Л.М. переглянула вебінар на платформі "Всеосвіта"
"Як обрати стиль спілкування з дитиною в умовах сьогодення. Прийоми ефективної взаємодії"

Сьогодні діти виховуються  у світі, що швидко змінюється. Їм доводиться постійно стикатись зі складними морально-етичними проблемами та розв’язувати їх. Боротьбу за визнання рівних прав ведуть жінки, національні меншини, представники різних молодіжних субкультур тощо.
Наші діти теж ведуть боротьбу за рівноправність. Про це свідчать фрази, які ми так часто чуємо від своїх дітей: «Не вказуй мені, що я маю робити!», «У кого більше прав, той і має рацію!» і т.д. Все це, безумовно, є серйозною проблемою для батьків, вихователів, вчителів, які, як правило, самі виховувались в авторитарних родинах.

Спікер вебінару - Здравчева Тетяна Миколаївна.  Дефектологиня, практична психологиня, вчителька початкових класів. Є засновницею та керівницею дитячого клубу раннього розвитку дітей в м.Києві: http://kiev.link.ua/profile/17388/ . Авторкою навчальної програми та розробницею методичних посібників, за якими працює цей дитячий клуб.Фахівчиня у сфері корекційної роботи  з дітьми із розладами аутистичного спектру. Має 15-річний досвід роботи з дошкільнятами та дітьми молодшого шкільного віку.

Зазвичай конфлікт виникає тоді, коли ми починаємо застосовувати  традиційні методи виховання до сучасної дитини. І це не завжди спрацьовує. Конфлікти виникають і тоді коли батьки намагаються дійти злагоди у спілкуванні з малюком керуючись сучасними поглядами на виховання і теж отримують поразку за браком досвіду.
Саме тому, вебінар має на меті навчити дорослих обирати найоптимальніший стиль спілкування дорослих з дітьми.

Мета

Ознайомити працівників освіти з сучасними поглядами на стилі спілкування дітей з дорослими; надати практичні поради щодо вибору стилю спілкування з дітьми. Переконати у ефективності демократичного підходу у вихованні.

Завдання:

  • надати учасникам вебінару знання щодо застосування теоретичних даних в професійній діяльності;
  • продемонстурвати прийоми якісного впливу на поведінку дитини;
  • висвітлити способи переорієнтування поведінки малюка;
  • надати практичні поради розв’язання конфліктних ситуацій в процесі спілкування дорослих та дітей.

Очікувані результати:

  1. сформувати вміння ефективно застосувати набуті знання з даної теми;
  2. переносити набуті вміння у роботу з дитиною або батьками.