16 травня - день Європи.

Українці відзначають День Європи

У суботу, 16 травня, українці відзначають День Європи.

Після здобуття незалежності Україна ухвалила стратегічний курс на євроінтеграцію та висловила наміри якнайшвидше приєднатися до Європейського співтовариства.
Саме тому й був встановлений у нашій країні День Європи, який відзначається з 2003 року згідно з Указом Президента "Про День Європи" у третю суботу травня.
Варто нагадати, що Україна – єдина держава-не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. У самій Європі цей день відзначають 9 травня відповідно рішення, ухваленого у 1985 році на саміті Ради ЄС у Мілані.


Читайте також: День Європи святкують онлайн через коронавірус

Традиційно з нагоди Дня Європи в українських містах організовуються і проводяться святкові тематичні заходи. Проте цьогоріч заходи до Дня Європи, у зв’язку з запровадженим карантином у державі, проходять онлайн.
Нет описания фото.
Ви абсолютно праві - ми поговоримо про європейські цінності та важливі якості під час онлайн-уроків до Дня Європи в Україні.

Отже, трохи про тематику заходів:

18 травня о 12:00 онлайн-урок «Права людини - основа європейських цінностей». Дізнаємось про інклюзію в освіті, як вона має реалізуватися і навчимося краще захищати свої права.
19 травня о 15:00 - «Лідерство та робота в команді: як це працює». Це урок для лідерів, командних гравців та тих, хто прагне ними стати. Про важливі якості та навички і те, як надихати команду на успіх.
20 травня о 15:00 - «Простір толерантності: на шляху до європейських цінностей». Ми всі знаємо це гарне слово, та насправді не завжди слідуємо цим принципам. Тож, як долати стереотипи і боротися із дискримінацією?
Приєднуйтесь до онлайн-уроків!