Казка «Маленька рибка»

 Казка для виховання впевненості у дитини. 

Прочитайте її дитині, використовуючи інтонації, задійте міміку і жести.

На дні чудесного синього моря живе маленька симпатична рибка. Цілими днями рибка грала і гуляла зі своїми друзями. Вона плавала серед різнобарвних водоростей, грала з повітряними бульбашками і ганялася за моторними морськими кониками.

Батьки дуже любили свою маленьку рибку. Так проходив день за днем. Тим часом друзі рибки трохи підросли, а рибка чомусь ні. Ні рибка, ні батьки не знали в чому справа. Їй дуже хотілося хоч трохи підрости, стати великою і сильною.

Одного разу, граючи, рибка запливла в густі водорості, заблукала і зустріла там страшного восьминога. Як тільки восьминіг побачив рибку, він відразу захотів її зловити, така вона була красива. Але рибка вміла швидко плавати. Вона легко ковзала серед заростей, а великий і незграбний восьминіг заплутався в них. Йому так і не вдалося наздогнати рибку.

Коли рибка повернулася до батьків і розповіла, що з нею сталося, то вони відповіли: "Яка ти у нас стала вже велика! Ти впоралася зі страшним восьминогом!"

Коли рибка лягла спати в цей вечір, їй приємно було думати, що незважаючи на те, що вона маленького розміру, вона дійсно вже стала великою і швидкою. Тепер вона була впевнена, що може впоратися з будь-якими неприємностями.

З цього моменту рибка насправді стала трохи підростати. Вже скоро всі помітили, яка вона незвичайна. Минув час, наша мила рибка виросла. Зараз на дні чудесного синього моря плаває велика красива рибка.