ТЕРАПЕВТИЧНА КАЗКА ПРОТИ РЕВНОЩІВ БРАТИКІВ І СЕСТРИЧОК


 У вашій родині поповнення? Ви всі радієте малючку, але відчуваєте. що до старших діток підбираються ревнощі? Ця терапевтична казка допоможе втішити старших дітей і донести найголовнішу істину: батьки люблять всіх своїх дітей. ОДНАКОВО сильно. Бо діти для батьків - цінні і важливі.

КАЗКА “ДОБРЕ РАЗОМ”
Жила була добра, мила і усміхнена чарівниця-рукодільниця. Волосся її було темне як ніч, очі кольору шоколаду, руки ніжні. Красива майстриня.
І ось одного разу у цієї вмілої майстрині з'явилися рукавички. Першою з'явилася рукавичка права, а за нею і ліва. Були вони ладні, красиві, м'які, теплі і відразу ж полюбилися серцю майстрині. Вона їх часто обіймала, до грудей притискала. Пісні їм наспівувала, казки начитувала, бесіди з ними теплі, цікаві вела, на прогулянки брала. Любили рукавички подорожувати на ручках милої чарівниці-умільці. І було їм добре разом.
Але ось біда, стали рукавички-сестрички між собою сваритися. Все одна з іншою ділять: і кишеньку для прогулянок, і поличку, на якій живуть, а головне стали вони ділити любов майстрині.
- Посунься, все місце зайняла! - каже права рукавиця.
- Сама посунься! А краще в іншу кишеню перейди! - перекрикує ліва.
- Я тепліше! - сказала права рукавиця.
- Ні, не ти, а я! Правда? - випалила ліва рукавичка, поглядаючи на рукодільницю.
Права рукавиця, почувши ці слова, надулася від обурення.
Зачаїлася образа у рукавичок-сестричок одна на одну.
Засмутилася і рукодільниця, чуючи суперечки і сварки своїх улюблених рукавичок. Вщухли пісні, зникли казки, та й теплих бесід не стало.
І поки рукавички-сестрички сварилися, ображалися та з кишені виходити не хотіли, ручки нашої чарівниці-рукодільниці стали замерзати. Став мороз і до серця підбиратися.
А рукавички дужче сваряться. Битися надумали.
Тоді чарівниця-рукодільниця сказала:
- Любі мої рукавички-сестрички. От скажіть мені, скільки крил у тієї голубки?
- Два крила, - відповідали рукавички.
- Яке крило голуб більше любить? Яке крило йому більше в польоті допомагає? Чи зможе він літати з одним крилом?
- Ні, не зможе, - в один голос відповідали сестриці.
Здивувалися рукавички-сестрички таким дивним речам майстрині. До чого вся ця розмова про крила голуба? Не зрозуміло.
А потім придивилися і помітили, що руки майстрині замерзли.
Хотіли знову спір почати, хто тепліше та гарніше, та яка рукавичка більше умільці потрібна і важлива. Але зрозуміли вони тоді, що в суперечках, сварках і бійках забули про найголовніше - про тепло душевне. І про те, що кожна рукавичка тримає рукодільницю за руку, кожна ручку зігріває і кожна важлива, потрібна і любима. Добре разом. Швидко-швидко права рукавичка на правій руці опинилася, а ліва рукавичка на лівій руці.
Тоді зрозуміли сестриці, що для чарівниці-рукодільниці вони немов для голуба крила - обидві важливі, потрібні й улюблені. А ще зрозуміли, що важливо виявляти красу і тепло душевне.
Відігрілися ручки майстрині, відігрілося серденько, а все завдяки рукавички-сестричкам і їх тепла душевного.
З тих пір рукавички-сестрички ладнали, і кожна знала, що важлива, потрібна і любима.
Чарівниця їх часто обіймала, до грудей притискала. Пісні їм наспівувала, казки читала, бесіди з ними теплі, цікаві вела, на прогулянки брала. Любили рукавички подорожувати на ручках милої чарівниці-умільці. Слухати її мудрі розмови. І було їм добре разом.
Якщо потребуєте написання терапевтичної казки для вирішення проблем вашої дитини- звертайтеся до Олександри у приват. Рекомендую!
© Олександра Плотнікова
Джерело: https://www.facebook.com/psyholog.kolesnikova.chmel