30 січня - шкільний день ненасильства та миру.


 Насильство, яке використовується як інструмент для вирішення певних конфліктів протягом всієї історії, викликало серйозні проблеми в співіснуванні різних культур і цивілізацій. В даний час різні організації працюють день за днем, щоб сприяти видимості різних груп, створюючи події, такі як день ненасильства та подібні дні, пов'язані з цією темою. Протягом року ми можемо знайти різні дні, які мають на меті створити усвідомлення проблем, які потребують видимості. Серед днів, пов'язаних з насильством, можна знайти такі важливі моменти, як міжнародний день ненасильства.
Історія була сформована на основі війн, нескінченної боротьби та порушень прав людини. Імперії були створені завдяки знищенню народів, порушенням свободи і поневолення людського життя. Залежно від історичного періоду цивілізація створювала різні структури влади і гніту, і хоча в багатьох стадіях певні культури розвивали установи для просування прав, завжди існували групи, які залишилися поза межами правових меж, викликаючи виключення та насильство щодо них.

Січневий 30 шкільний день ненасильства і миру Відзначається пам'ять про смерть Махатми Ганді, національного та духовного лідера Індії. Цей день відзначається з року 1964, але це не було до року 1993, коли ООН визнала це.

Чому день ненасильства і миру, що відзначається в січні 30, вибраний у школах?

Цей день обраний освітніми центрами для проведення різних заходів з дітьми. Ці дні, як правило, проводяться протягом усього періоду дитини і початкової стадії, і мається на увазі, що маленькі люди знають цифри, що представляють рух ненасильства і миру. Серед найбільш представницьких фігур - Махатма Ганді, Нельсон Мандела, Мати Марія Тереза ​​з Калькутти або Мартін Лютер Кінг.

Важливо, що з дитинства ми працюємо з наймолодшими дітьми на Всесвітній день ненасильства, і всі дні, які беруть участь у календарі, пов'язані з днем ​​миру і ненасильства, наприклад, міжнародний день проти насильства 25 Листопад 2 Жовтневий день ненасильства і мирний чи шкільний день ненасильства і домагань.

Цей день особливий, адже він шкільний. У цей день варто закцентувати саме на дітях, розповісти їм про мирне, щасливе, спокійне життя наповнене добротою. 🤗🤗🤗

І хоч цей день припав на вихідний, та про такі речі можна поговорити вдома, у родинному колі. 

Вітаю усіх зі шкільним Днем ненасилля та миру. Бажаю миру та злагоди! ❤️