Бесіда з учнями 4-5-х класів щодо дотримання правил дорожнього руху.

 В рамках тижня Безпеки життєдіяльності до учнів 4-Л, 5-А та 5-К класів завітала інспектор відділу зв‘язків з громадскістю села Чайки Світлана Бульвін. 14 листопада Інспектор розповіла школярам у класі безпеки про дотримання правил дорожнього руху.

Мета: збагачувати і поглиблювати знання дітей про правила дорожнього руху, безпечної поведінки на дорогах, закріпити знання про дорожні знаки; узагальнити навички орієнтування в просторі, розвивати артикуляційний апарат, зв’язне мовлення, увагу, спостережливість, мислення; виховувати дисциплінованість, бажання вивчати правила дорожнього руху, дотримуватись їх, берегти власне здоров’я та життя.

На відміну від дорослих, підлітки не достатньо уважні та сконцентровані, щоб завжди бути обачними під час прогулянок. Без нагляду з боку дорослих і належного знання правил дорожнього руху (ПДР) діти можуть наражатися на небезпеку. Коли справа стосується безпеки дітей, батьки не повинні йти на компроміс. Необхідно навчити дітей ПДР.  Переконайтеся, що вони розуміють, про що саме ви говорите.

Особливу увагу патрульна приділила світлоповертальним елементам та важливості користуватися флікерами в умовах недостатньої видимості та в темну пору доби. Діти мали змогу особисто перевірити та переконатися, як працюють флікери.

 Порада батькам:  Поки діти маленькі, розповідайте їм правила безпечної поведінки на дорозі й самі демонструйте правильний приклад, тоді ви будете спокійні, відпускаючи учня самого в ліцей або на прогулянку!