«Інструменти та техніки протидії цькуванню».

 28 березня 2024 року в ОЗО «Софіївсько-Борщагівський ліцей» відбувся семінар для практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти Борщагівської громади з теми «Інструменти та техніки протидії цькуванню».

На початку заходу Катерина Сальва, заступник директора з виховної роботи, привітала учасників семінару та побажала цікавого, дієвого, інформативного та корисного спілкування.


На семінарі свою роботу презентувала соціальний педагог Людмила Осадча.

Мета: Просвітницька робота з метою ознайомлення поняття «Цькування», оптимізація стосунків у шкільному середовищі, недопущення випадків цькування (насильства серед підлітків), вироблення системи дій при виникненні булінгу у закладі освіти; розвиток у педагогів впевненості в собі, психологічної компетентності.

Завдання:

1. Розширити інформацію про причини, прояви та наслідки шкільного цькування.

2.Виробити важливі навички міжособистісної взаємодії учасників освітнього процесу з  профілактики шкільного насилля.

3. Сформувати систему психолого-педагогічних дій з протидії шкільному булінгу.

3. Удосконалювати навички ефективного спілкування та раціональної поведінки педагогів під час конфліктів.

Учасники семінару поглибили знання щодо поняттям булінг (цькування). Виробили алгоритм дій практичного психолога, вчителя, соціального педагога у разі виявлення жорстокого поводження або насильницьких дій щодо дитини. Розглянули кроки реагування педагогічних працівників на жорстоке поводження та випадки цькування. Родзинкою семінару стали ігрові моменти та вправи, які дуже вдало підібрала і провела Людмила Осадча. Учасники семінару пішли до до своїх закладів освіти із подарунками.

Я переконана, що кожен із нас прагне, щоб наше суспільство стало територією Добра. Тому пам’ятайте правило, яке називають Золотим «Усе, що хочете аби робили вам люди, те робіть їм і ви