Профілактична бесіда з учнями 8-х класів.

 3 жовтня до ОЗО «Софіївсько-Борщагівський ліцей» завітали поліцейські офіцери Борщагівської громади Микола Чоколовський та Олена Санченко. Поліцейські громади провели профілактичну бесіду з учнями підліткового віку.

Офіцери розповіли здобувачам освіти 8-Б, 8-В та 8-Д класу, що таке булінг, яким він буває, його ознаки, а також алгоритм дій, якщо раптом стали очевидцем булінгу чи постраждали від нього.

Також поліцейські нагадали про правила громадського порядку та відповідальність за порушення цих правил: поговорили про куріння у заборонених місцях, вживання алкогольних напоїв та появу у п’яному вигляді у громадських місцях, порушення вимог законодавства щодо правил додержання тиші тощо.

Олена Василівна надала старшокласникам кілька порад: 

спілкуйтесь в інтернеті лише з тими, кого особисто знаєте у реальному житті;

не відправляйте свої фото незнайомцям; 

пам‘ятайте: фотографії, відео чи особиста інформація, викладені чи надіслані в інтернет, залишаються там назавжди;

якщо виникла неприємна ситуація, чи тобі погрожують, вимагають грошей, нові фото або особисту зустріч — розкажи дорослим, яким довіряєш чи зателефонуй до поліції.

Вкінці бесіди здобувачі освіти сфотографувалися з поліцейськими офіцерами біля їх машини.

Батьки, розмовляйте з дітьми, слідкуйте за змінами їхнього настрою та емоційного стану, поважайте їх та вчіть взаємоповаги — і ви зможете виховати щасливих дітей, які будуть гідними громадянами нашої країни.