Бесіда із здобувачами освіти 7-б та 6-В класів з інспектором ювенальної превенції.

 5 жовтня до здобувачів освіти 6-В та 7-Б класів завітав інспектор ювенальної превенції Артем Ткаченко.

Інспетори поліції систематично відвідують наш навчальний заклад та розповідають учням про форми булінгу, умови його виникнення, особливості перебігу та шляхи подолання.

Булінг, або ж цькування, — це агресивна поведінка однієї дитини або групи дітей до іншої дитини, що супроводжується постійним фізичним і психологічним впливом.

Часто булінг проявляється образами, насмішками, бойкотом, навмисним неприйняттям дитини до колективу, псуванням особистих речей, шантажем чи побиттям.

Також Артем Віталійович наголошував на відповідальності за вчинення таких протиправних дій.

Атмосфера цькування заважає як навчальному процесу, так і повноцінному особистісному розвитку дитини, тож ігнорувати цю проблему не можна. Однак, щоб бути впевненим у тому, що у колективі вашої дитини немає цькування, підхід має бути комплексним, і роль батьків є важливою.

Батьки, звертайте увагу на психологічний стан дитини, особливо коли вона повертається зі школи. Діти не завжди можуть поділитися труднощами та, зазвичай, мовчать про випадки булінгу в закладі. Спілкуйтеся з ними та наголошуйте, що вони завжди повинні звертатися до вас за допомогою.

Якщо ваша дитина, її друзі чи однокласники стали жертвами цькування, зверніться за допомогою:

до адміністрації школи;

до шкільного офіцера поліції, дільничного поліцейського чи працівника ювенальної превенції.