Бесіда із здобувачами освіти 7-Б класу про правила безпеки.

 2 жовтня до здобувачів освіти 7-Б класу завітала інспектор відділу зв‘язків з громадскістю Світлана Бульвін.  Інспектор поліції розповіла дітям про правила безпеки: правильна поведінка у школі, вдома та на вулиці.

Поліцейська навчали учнів 7-го класу основним правилам безпечної поведінки. Інспектор наголосила, що небезпечна поведінка підлітків може нести за собою не тільки шкоду для здоров‘я, а й адміністративну відповідальність. Тож патрульна розповіла здобувачам освіти про наслідки вживання алкоголю та тютюнових виробів. 

Особливу увагу Світлана Бульвін приділила такому явищу, як булінг. Інспектор розповіла підліткам, що систематичне цькування, насмішки, бойкот, дезінформація, фізична розправа та псування особистих речей, що призводить до фізичної шкоди, приниження та постійного страху карається законом. 

Поліцейська надала дітям кілька корисних порад:

✅ спілкуйтесь в інтернеті лише з тими, кого особисто знаєте у реальному житті;

✅ не повідомляйте особисту інформацію (номер телефону, адресу та номер школи, а також номера банківських карт)

✅ відправляйте та публікуйте лише ту інформацію, яку готові побачити на дверях школи або білборді.

✅ не відправляйте свої фото незнайомцям; 

✅ пам‘ятайте: фотографії, відео чи особиста інформація, викладені чи надіслані в інтернет, залишаються там назавжди, навіть якщл ви їх видалите;

✅ якщо виникла неприємна ситуація, чи тобі погрожують, вимагають грошей, нові фото або особисту зустріч — розкажи дорослим, яким довіряєш чи зателефонуй до поліції.

Патрульні постійно проводять профілактичні бесіди зі школярами ОЗО «Софіївсько-Борщагівський ліцей», але пам’ятайте, що насамперед, діти навчаються правильній поведінці у своїх батьків. Тож будьте гарним прикладом для них!