4 жовтня- Всесвітній день захисту тварин.

 Щороку, 4 жовтня відзначається Всесвітній день захисту тварин.

Цей День є приводом не тільки згадати про домашніх улюбленців та диких тварин, а й замислитися про екологічну ситуацію у всьому світі. Соціальний педагог Людмила Осадча саме про це вела бесіду із здобувачами освіти 6 класів. В наш час не можна уявити собі життя без тварин, яких ще називають “нашими меншими братами”.
 
З цієї величезної кількості люди приручили й одомашнили лише близько 50 видів. Від них уже й пішли сотні різних порід свійських тварин.
Мета бесіди: Розкрити взаємовідносини між тваринами і людьми; виховувати любов до “братів наших менших”, почуття особистої відповідальності за долю тварин.
Про тварин, які живуть поряд з людиною, звикають до неї і пристосовуються до її діяльності, а також про тварин, яких узяли в дім, приручили і навчили жити разом і була розмова.
Розкриваючи тему виховного заходу, здобувачі освіти 6 класів усвідомлюють, що знати, любити й охороняти природу – обов’язок кожної людини. Виховуючи в собі любов до тварин, ми тим самим виховуємо в собі любов до ближнього.