Профілактична бесіда щодо запобігання, попередження та профілактики правопорушень


Третього грудня до Софіївсько-Борщагівського НВК завітали представники патрульної служби. Інспектор поліції провела бесіду для здобувачів освіти 1-О, 6-В, 7-Є, 8-В щодо запобігання, попередження та профілактики правопорушень. 

В ході зустрічі з дітьми співробітники поліції значну увагу приділили розповіді про існування адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх, навели багато прикладів правопорушень, за які  можуть нести відповідальність школярі, а за які - їхні батьки.

Поліцейські також нагадали дітям про необхідність дотримання шкільної дисципліни та  зауважили, що кожен учень повинен вчасно приходити на шкільні заняття, не пропускати їх без поважної причини, товаришувати з однокласниками та поважно ставитись один одного і до вчителів.

Часто школярі відчувають прояви агресії до себе. Проте не всі розуміють, що вони зіштовхнулись із булінгом.

Говорили й про булінг. Правоохоронці зауважили, що будь-які, словесні образи, висміювання та цькування з боку однокласників, залякування у колективі чи через соціальні мережі - недопустимі. Інспектор поліції закликала учнів не замовчувати про такі випадки, а повідомляти про них батьків, викладачів та поліцію.

Нагадаємо, що булінг (цькування) — це діяння однокласників чи вчителів, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві.
Під час профілактичних занять інспектори розповідають, що таке булінг, які характерні риси його прояву, та дають рекомендації, як уникати та не стати його постраждалим.

Також інспектори попереджають про відповідальність за вчинення даних протиправних дій.
Помітили прояви булінгу у вашому навчальному закладі чи стали постраждалими булінгу❓Не терпіть, повідомте:

В кінці зустрічі, яка проходила у формі діалогу, гості зауважили, що діти в будь-який час та з будь-яким питанням можуть звернутись до них.

«Ми завжди готові прийти на допомогу, ми завжди на варті вашої безпеки», - підсумували зустріч патрульні поліцейські.