Година спілкування у 5-З на тему "Булінг та відповідальність за наслідки"

 6 грудня соціальний педагог Л. Осадча провела у новоствореному колективі 5-З класу 
годину спілкування з елементами тренінгу на тему 
"Булінг та відповідальність за наслідки".

Мета: Сприяти протистоянню різним видам насильства, оволодінню інформацією про юридичний захист та психологічну допомогу, формуванню вміння розпізнавати різні види насильства. Активізувати процес ставлення кожного учня як творця і проектувальника власного життя.

На початку заняття Людмила Осадча розповіла школярам, що таке насилля та ознайомила дітей із видами насилля. Здобувачі освіти подивилися відеоролик, який показує, що буває, коли є насилля і як радісно і дружно, коли його в житті школярів немає.

Розвивальна мета:  Формувати дружні стосунки між учнями. Формувати почуття гідності, гордості, та поняття честі у стосунках. Розвивати навички запобігання виникненню насильства в сім’ї, школі, серед однолітків. 
Далі учні 5-З класу побачили у відеоролику, яка передбачена відповідальність за насилля та булінг і до кого можна звернутися в закладі освіти та поза межами його.

Потім здобувачі освіти побачили як з цим явищем боровся зараз відомий мільойонер Нік Вуйчич.


Отже, ми з вами з’ясували, що називають булінгом, як його розпізнати і що робити в ситуації булінгу. Не треба соромитися зізнатися іншим, що ви страждаєте. Ви можете сказати про це дорослим, яким ви довіряєте, старшим товаришам, вчителям або шкільному психологу. Пам’ятайте, що коли кривдника не зупинити, можуть постраждати інші діти. 
Ви маєте знати, що булити не круто. Зовсім не круто! Було б набагато ліпше, якби люди замість булінгу робили щось добре один для одного.