Квест у 8-А класі «Світ без насильства»

 6 грудня соціальний педагог Людмила Осадча провела у 8-А класі просвітницький захід для школярів у рамках щорічної акції "16 днів проти насильства"

Мета: 

– навчальна: ознайомити учнів з поняттям, формами та структурою булінгу; 

– розвивальна: розвивати навички протидії соціальному тискові; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки; 

– виховна: виховувати почуття власної гідності; виховувати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства.

На початку заняття соціальний педагог Людмила Осадча розповіла дітчям про акцію "16 днів проти насилля", які дати входять в ці дні,  про конфлікт, насилля, забезпечення рівних прав та обов’язків. На початку квесту присутні ознайомилися з відеороликами, в яких продемонстровані приклади толерантних стосунків між учнями та шляхи уникнення нетерпимості які ведуть до булінгу. 
Кожен учасник класу в кімнаті знаходив 1 із 10 підсказок, на яких здобувачі освіти класу допомагали виконувати запропоновані завдання. На кожному завданні давалася інформація про види насильства, способи його упередження, а також, куди можна звернутися за допомогою. Діти дізналися в якому році Україна приєдналася до цієї акції та відгадали ребус, що там написано булінг. Старшокласники не встигли пройти весь квест в зв'язку з тим, що не стало світла в навчальному закладі. Вони записали посилання і пообіцяли пройти весь квест вдома самостійно.

В кінці заняття діти підсумували "Пам’ятайте правило, яке називають Золотим «Усе, що хочете аби робили вам люди, те робіть їм  і ви»".