16 днів проти насильства. 2 грудня - день скасування рабства.

 Цього дня 1949 року було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами.

У 21 сторіччі торгівля людьми та інші форми експлуатації все ще охоплюють весь світ мережею вербувальників та експлуататорів. Але розуміння масштабів цього явища та рівень обізнаності людей про нього можуть розірвати тенета торгівлі людьми та захистити тисячі людей.
Хоча рабство мало залишитись на сторінках історії, випадки примусової праці, сексуальної та інших форм експлуатації досі не поодинокі. Лише з 2019 року 46 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми в Україні та за кордоном. А за весь час незалежності України понад 300 тисяч людей потрапили у тенета торговців людьми та експлуататорів.
Пандемія загострила вже існуючі проблеми: майже 7 млн українців втратили джерело доходу, а 1,9 млн – роботу. Все це підштовхує людей шукати нові варіанти працевлаштування або заробітку. Так, кількість українських трудових мігрантів за кордоном у 2021 році зросла на 11%. На жаль, скрутним становищем українців, готових прийняти будь-яку пропозицію роботи, користуються торговці людьми для власного збагачення. І хоча 84% населення чули про явище торгівлі людьми, до уразливої групи належить кожен четвертий українець.
Це дані нового дослідження МОМ за фінансування USAID, яке проливає світло на масштаби міграції, торгівлі людьми та інших форм експлуатації мігрантів.
Перевірте власні знання – https://bit.ly/OmnibusPresentation2021Ukr