Година спілкування «Причини правопорушень серед підлітків та їх попередження»

28 листопада у рамках Місячника здорового способу життя   інспектор управління патрульної поліції в Київській області Бульвін С.В. завітала до учнів 8-х та 9-х класів з бесідою «Причини правопорушень серед підлітків та їх попередження»


Отже, буде помилкою вбачати причини правопорушень у якихось обставинах соціального середовища, або конкретної життєвої ситуації. Між обставинами соціального середовища і скоєним правопорушенням існує не причинний, а імовірнісний зв’язок. Причини правопорушень – це конкретні дії (бездіяльність), що спричиняють або створюють загрозу спричинення шкоди об’єктам кримінально-правової охорони»



Особлива увага правоохоронних органів приділялась усуненню причин і умов, що призводять до дитячої бездоглядності та безпритульності, насамперед проведенню відповідної роботи з батьками, які учиняють насильство і жорстокість у сім’ї, ухиляються від виховання своїх дітей.

Інспектор  наголосила, що є декілька видів відповідальності неповнолітніх і з якого віку наступає кримінальна відповідальність для дітей (в основному з 16 років, але є випадки, що наступає відповідальність з 14 років). Розповіла про відповідальність за куріння в громадських місцях та розпиття неповнолітніми алкогольних та слабоалкогольних напоїв .