Профілактичні бесіди "Стоп! Насилля!"



27 листопада у рамках щорічної всесвітньої інформаційної кампанії «16 днів проти насильства»  інспектори з ювенальної превенції Києво-Святошинського відділу поліції спільно з інспекторами управління патрульної поліції в Київській області провели профілактичні бесіди для учнів 6 та 9 класів Софіївсько-Борщагівського НВК.



Основна мета акції — привернути увагу до актуальних проблем насильства в сім’ї, гендерному насильству, торгівлі людьми та жорстокому поводженню з дітьми.
Всього було охоплено близько 60 школярів. Урок був інтерактивним. Спершу, патрульні говорили з дітьми на тему насилля. Діти висловлювали свої думки на цю тему, приймали дуже активну участь в обговоренні. Як результат, дійшли до того, що про це потрібно говорити, а у сім’ї має панувати любов.
Патрульна батальйону села Чайки Бульвін Світлана показала відеоролики, щоб поговорити про насильство та сказати йому «Стоп!», а також як Нік Вуйчич боровся з насиллям.
 Інспектори поліції обговорювали на уроці ще питання відповідальності передбаченої ст. 173-2 КУпАП.
Щоб це все не лишилось тільки на словах учні вирішили сказати «Стоп насиллю» ще й іншим способом. Розділившись на дві групи, діти лишали свої долоньки на ватмані як знак, що вони проти насилля, що вони готові говорити про це та не бояться просити допомогу у випадку насилля.
Отже висновок бесіди: «Обізнаний – значить озброєний!»