Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»


Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в Софіївсько-Борщагівському НВК дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.
Основними завданнями акції є:
- привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;
активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;
 - проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства;
- формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

На виконання Плану заходів з проведення Національної кампанії «Стоп насильству!» на період до 2015 року, листа Міністерства соціальної політики України від 15.11.2019 № 325/0/161-19/474 щодо сприяння у проведенні заходів з нагоди Всеукраїнської щорічної акції «16 днів проти насильства», відповідно до Рекомендацій щодо проведення щорічної акції «16 днів проти насильства, наказу управління освіти, молоді та спорту Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області від 21.11.2019 № 12-01-13/4067 «Про проведення Всеукраїнської щорічної акції «16 днів проти насильства» у Софіївсько-Борщагівському НВК здійснювалися заходи із попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми.
Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
Софіївсько-Борщагівським НВК розроблено план заходів, які будуть проводитися за участю представників центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, правоохоронних органів, та інших районних структур.
До акції в навчальному закладі долучаються учні та батьки, які братимуть участь у запланованих заходах. Це і проведення конкурсу дитячого малюнку «Світ без насильства очима дітей», проведення виховних годин на тему «Види і форми насильства в сім’ї», «Попередження домашнього насильства», «Профілактика ВІЛ-інфекцій та СНІДУ», годин спілкування на теми: «Вплив алкоголю, наркотиків, тютюнопаління на поведінку людини», «Життя це мить. Зумій його прожити», «Профілактиці шкідливих звичок», «Зроби свій вибір: здоров’я – чи алкоголь і цигарка?». В бібліотеках проходять тематичні виставки літературних джерел з теми «Запобігання насильству в сім`ї».
Фахівцями з соціальної роботи Києво-Святошинського центру ССМ проводиться інформування серед дітей з метою попередження домашнього насильства, організація активних форм профілактичної роботи щодо запобігання насильству в будь-якому його прояві.
Представники патрульної та ювенальної поліції,  службою у справах дітей та районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводяться профілактичні бесіди та роз`яснювальна робота у неблагополучних сім`ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, в сім`ях, в яких виховуються неповнолітні діти, багатодітних та малозабезпечених сім`ях на теми «Конфлікти в сім’ї та їх розв’язання», «Попередження домашнього насильства».
https://youtu.be/ZGoWmM3nZAU
https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=6UrzSbeHFdw&feature=emb_logo
https://www.youtube.com/watch?v=Ss02ujGSOUo