Cкажемо"Ні!" насильству

26 листопада 2019 року фахівцем із соціальної роботи Києво-Святошинського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Франчук Іриною Станіславівною в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» для здобувачів освіти 8-10 класів Софіївсько-Борщагівського НВК було проведено тренінг «Скажімо «Ні» насильству у шкільному колективі».



Ірина Станіславівна формувала в молодіжному середовищі позитивний імідж здорової людини, розповіла про форми насильства та ознайомила з різними видами насильства.





Учні у мікрофон відповідали на питання, чи стикалися вони з насиллям, а також: «Що я можу зробити для попередження та подолання проблеми домашнього насильства?», «Що може зробити суспільство для подолання цієї проблеми?», «Що може зробити держава?»


Провела вправу «Визнач вид насильства». На листках написано вид насильства, а на іншому коротко обгрунтування його. Із залу пропонувалось вийти 4 добровольцям, їм давались листки, а вони повинні визначити вид насилля і його ознаки.



Підсумки для завершення: домашнє насильство є системою жорстокої та небезпечної поведінки, яка може включати в себе акти залякування, ізоляції та примусу. Метою домашнього насильства є встановлення та укріплення влади і контролю над іншою людиною. Для досягнення цієї мети кривдник може застосовувати фізичне, емоційне і сексуальне насилля. Хоча домашнє насильство має багато схожих характеристик з насиллям, яке вчиняє стороння людина, реакція суспільства, кривдника і жертви на цей вид насилля дуже відрізняється від інших форм насилля. Домашнє насильство порушує багато прав, які захищаються міжнародними законами про права людини. Уряд відповідальний за прийняття засобів по ліквідації домашнього насильства.