«Відповідальність неповнолітніх» для 4-Д та 10-В класів.

 Вчора, 1 травня, 4-Д та 10-В класи мали чудову можливість зустрітися з майором патрульної поліції Світланою Бульвін, яка провела для здобувачів освіти ОЗО "Софіївсько-Борщагівський ліцей" цікаву та пізнавальну лекцію на тему "Відповідальність неповнолітніх".

Під час заходу пані Світлана розповіла про різні аспекти відповідальності неповнолітніх, зокрема про:

  • Кримінальну відповідальність: які дії вважаються злочинами, які покарання за них передбачені, з якого віку настає кримінальна відповідальність.
  • Адміністративну відповідальність: які дії вважаються адміністративними правопорушеннями, які штрафи за них передбачені.
  • Цивільну відповідальність: за що неповнолітні можуть нести цивільну відповідальність, як їм відшкодовувати завдані збитки.

Інспектор поліції також дала багато корисних порад, як уникнути проблем із законом. Вона наголосила на важливості знати свої права та обов'язки, бути уважними та обережними, не піддаватися на провокації та не робити необдуманих вчинків.

Здобувачі освіти мали можливість поставити свої запитання та отримали кваліфіковані відповіді.

Зустріч з інспектором поліції Світланою В'ячеславівною була цікавою та корисною. Учні дізналися багато нового про відповідальність неповнолітніх та про те, як уникнути проблем з законом.

Хочемо подякувати пані Світлані Бульвін за цікаву лекцію та за те, що вона поділилася з нами своїми знаннями та досвідом.