Година спілкування для учнів 5-Є та 7-Г класів "Булінг" та "Відповідальність неповнолітніх".

 16 березня 2021 року  старшим інспектором управління патрульної поліції в Київській області Бульвін С.В. проведено годину спілкування для учнів 5-Є та 7-Г класів Софіївсько-Борщагівського НВК "Булінг" та "Відповідальність неповнолітніх".

Мета: 

Сприяти протистоянню різним видам насильства
Сприяти оволодінню інформацією про юридичний захист та психологічну допомогу
Сприяти формуванню вміння розпізнавати різні види насильства
Активізувати процес ставлення кожного учня як творця і проектувальника власного життя
Сприяти протистоянню різним видам насильства

Лектор ознайомила учнів з поняттям "булінг", його причинами, ознаками та можливими шляхами запобігання та нагадала дітям про принципи відповідального і толерантного спілкування. Навела приклади булінгу в школі та поза її межами, які можуть бути або трапитися з дитиною. Розповіла про Ніка Вуйчича і його реакції на булінг стосовно нього.

Отже можна зробити висновок, що для більшості дітей поняття булінгу знайоме і вони йому підбирають синоніми: хуліганство, насильство, цькування чи, навпаки, ігнорування.

В ході бесіди з дітьми Світлана Бульвін доступно роз’яснила здобувачам освіти поняття «юридична відповідальність», які її види, хто відповідає за «погані» вчинки дітей та з якого віку і за які порушення нестимуть відповідальність особисто неповнолітні.

Слід сказати, що дітей дуже зацікавили усі питання, на яких акцентувала увагу старша інспектор поліції, вони уважно слухали, задавали багато питань та наводили приклади з власного життя, розмірковуючи над своєю поведінкою в тих чи інших ситуаціях.

Будьте законослухняними, поважайте і не порушуйте закони, що діють у нашій державі. Завжди пам’ятайте, що незнання законів не звільняє від відповідальності. Будьте розсудливими, обмірковуйте свої вчинки, вчіться на помилках інших людей.

 Дякуємо нашим гостям за інформативний та цікавий урок. Чекаємо нових зустрічей.