Вебінар на платформі "Всіеосвіта" «Створення та ведення блогу на платформі «Всеосвіта»».

 24 квітня 2020 року соціальний педагог Осадча Л.М. брала участь у вебінарі на платформі "Всіеосвіта" «Створення та ведення блогу на платформі «Всеосвіта»»

У умовах діджиталізації світу надзвичайно важливою навичкою стала цифрова компетентність. Сучасний вчитель має не лише добре знати предмет, а й вміти використовувати онлайн-інструменти для того, щоб дієво взаємодіяти з учнями нового покоління. Але серед різноманіття сервісів важко зорієнтуватися, кожний ресурс пропонує обмежений функціонал для використання і тому вчителю доводиться тримати у голові багато зайвої інформації, щоб міксувати різні сервіси для повноцінної роботи. На відміну від інших інструментів, блог на «Всеосвіті» відразу поєднує в собі усі необхідні функції, де ви можете:
  • ділитись цікавими новинами з однодумцями;
  • зберігати у блозі файли різних форматів;
  • писати власні статті;
  • обмінюватися досвідом з освітянами;
  • шукати цікаві ідеї для урізноманітнення ваших уроків.

До того ж, завдяки зручному та повністю безкоштовному інтерфейсу ви можете не лише написати статтю чи конспект уроку, а й додати до них тести, матеріали з бібліотеки, QR-коди і оформити це все в гарну повноцінну новину для ваших колег та учнів. На вебінарі ми поговоримо про ведення блогу на «Всеосвіті» та додаткові можливості, які пропонує сервіс.
Спікерка - Литвиненко Леся Анатоліївна, креативна директорка, головна редакторка та співзасновниця проєкту «Всеосвіта».
Мета: ознайомити слухачів з можливостями використання блогу в педагогічній практиці; надати рекомендації щодо створення та ведення блогу на платформі «Всеосвіта». 

Напрям: використання інформаційно-комунікативних та цифрових технологій в освітньому процесі, включаючи електронне навчання, інформаційну та кібернетичну безпеку. 

Зміст: 

1) призначення і основні функціональні можливості блогу на платформі «Всеосвіта»; 
2) можливості використання блогу в освітньому процесу; 
3) алгоритм створення власного блогу та додаткові функції для зручної роботи з ним.

Учасники вебінару вдосконалюватимуть здатність орієнтуватися в інформаційному просторі, отримувати інформацію та оперувати нею відповідно до власних потреб і вимог сучасного високотехнологічного інформаційного суспільства; здатність самостійно навчатися та розвивати особистісний потенціал; здатність знаходити нові творчі підходи до вирішення професійних завдань в освітньому середовищі; вміння використовувати сучасні онлайн-інструменти; володіння сучасними інформаційними та web-технологіями; знання і розуміння доцільності та доречності використання блогу у педагогічній діяльності; знання і розуміння алгоритму створення і ведення блогу; вміння ефективно застосовувати сучасні онлайн-інструменти для забезпечення якості освітнього процесу; усвідомлення переваг використання блогу у освітньому процесі.