15 квітня - День екологічних знань

15 квітня — День екологічних знань.

Чи знаєте Ви, що термин «екологія» вперше був введений в ужиток у 1866 році німецьким біологом Ернстом Геккелем в книзі «Загальна морфологія організмів»(«Generelle Morphologie  der  Organismen»). В перекладі з грецької «oikos» — будинок, житло, майно, притулок і «logos» — наука, вчення.


Як що в двох словах, то екологія вивчає взаємовідносини організмів між собою та з довкіллям.

Основна мета цього свята — просування екологічних знань та формування екологічної культури населення, інформування громадськості про стан справ в області екологічної безпеки та про стан навколишнього середовища, а також виховання і підготовка громадянина, що вміє мислити екологічно. Екологічні знання за своїми особливостями є єдністю теоретичних знань і практичних навичок, та істотно впливають на світогляд людей. Тому, сьогодні кожен має володіти мінімальними екологічними знаннями.
Важливість екологічної освіти в сучасному світі вже ні в кого не викликає сумнівів і в багатьох країнах є пріоритетним напрямом навчання і виховання. Адже діяльність з формування екологічної культури населення та дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища - це запорука безпечного майбутнього для всього людства.
Важливо також відзначити, що День екологічних знань значимий не тільки для тих, хто займається екологічним освітою і освітою, а й для всіх жителів нашої планети, адже йдеться про безпечне життя в майбутньому всіх нас. Прищеплення екологічної культури сьогодні - запорука збереження здоров'я майбутніх поколінь!

Адже поширення екологічних знань, дбайливе ставлення до навколишнього природного середовища ,діяльність по формуванню екологічної культури населення  — це запорука безпечного майбутнього для всього людства. Саме про це нам кожного року нагадує 15 квітня — День екологічних знань. Це свято засноване у 1992 року, на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро, коли обговорювались проблеми навколишнього середовища, та було підкреслено величезне значення екологічної освіти населення всіх країн світу в реалізації стратегії сталого розвитку людства.

Асоціація ЯВІР щорічно проводить екологічні акції, такі як:

Як врятувати проліски і першоцвіти?

Спалюєш на весні суху траву?

Будуємо годівнички для наших пернатих друзів.

Формуючи екологічну культуру сьогодні, ми зберігаємо здоров’я та здорове довкілля майбутніх поколінь!