Профілактичні бесіди в 1-К, 2-О та 4-З класах.

4 травня в Софіївсько-Борщагівському ліцеї соціальним педагогом Людмилою Осадчою до Міжнародного дня протидії булінгу були проведені профілактичні бесіди в 1-К, 2-О та 4-З класах.

Булінг (цькування) – тривожна тенденція, особливо для сучасного дитячого середовища. Дитині важко впоратись з цією проблемою самотужки і допомога та підтримка батьків дуже важлива. На жаль, більшість жертв булінгу приховує це від батьків. Із проявами булінгу в Україні стикаються 8 із 10 дітей. Такі дані оприлюднили в Українському інституті дослідження екстремізму. Таке явище, як цькування однолітків, поширюється по всьому світу, бо насильницька модель поведінки стає дедалі популярнішою. 


Зазвичай об'єктом знущань (жертвою) булінґу вибирають тих, у кого є дещо відмінне від однолітків. Відмінність може бути будь-якою: особливості зовнішності, манера спілкування, поведінки, незвичайне захоплення, соціальний статус, національність, релігійна належність. Найпоширенішими формами булінґу є : словесні образи, глузування, залякування, вимагання грошей, фізичне насилля тощо. 
Діти спочатку подивилися ролик про булінг (його види, наслідки, до кого можна звернутися). Здобувачі освіти 4-З класу в групах шукали серед слів 12 слів, які пов'язані із булінгом.
Дві групи знайшли всі слова, а третя не змогла знайти два слова.
Здобувачі освіти 2-О класу вирізали свої долоньки і писали, що їх долоні для обіймів, для любові до батьків, рідних, для допомоги, для праці, для занять хоббі.


Здобувачі освіти 1-К класу на листках паперу ліпили із пластиліну сердечках для своїх рідних.
Якщо у Вас виникли питання, Ви потребуєте підтримки чи поради з питань протидії булінгу, зверніться за консультацією до соціально-психологічної служби, на Національну гарячу лінію: 116 111 (з мобільного) або 0 800 500 225 (зі стаціонарних телефонів). Дзвінки безкоштовні та конфіденційні.