Проведення крос-квесту "Безпечний інтернет" для здобувачів освіти 5-х класів

  7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом «Разом для найкращого інтернету» .


8 лютого соціальним педагогом Л. Осадчою в нашому закладі для учнів 5-х класів  проведений крос-
квест "Безпечний інтернет" .

Інтернет - це цікавий та захоплюючий світ, без якого ми не уявляємо свого життя. Потряпляючи до Всесвітньої мережі ми зустрічаємось не тільки з корисною інформацією та цікавими співрозмовниками. Цей таємничий світ насичений ще й небезпекою: погані люди, неправдива інформація, шкідливі програми, тощо.


Веб-квест допоможе розібратись у всіх складностях Інтернету. Знання небезпек, що таяться у Всесвітній мережі дозволять не припускати помилок та використовувати найцінніше.


Веб-квест (webquest) — це проблемне завдання з елементами рольової гри, для виконання якого використовуються інформаційні ресурси Інтернету.

Крос-квест - це квест, в якому тобі запропонують розглянути ситуації та можливі варіанти твоїх дій. Ти маєш обрати правильний, на твою думку, варіант і перейти за посиланням.

Крос-квест - не лише цікава гра, а й джерело корисної інформації. Якщо у звичайному квесті, відповідаючи правильно, ти виграєш, то у крос-квесті корисно і помилятися. Адже крос-квест виведе тебе на правильну відповідь. Тому, долаючи завдання, не хитруй, не підглядай у відповіді.