Як весело проводити свята під час карантину.

 Ви можете весело і цікаво проводити сімейні свята, навіть перебуваючи на відстані один від одного


У кожній родині існують свої традиції святкування днів народження та інших свят. Хтось звик усі сімейні свята проводити у колі численних родичів, хтось не уявляє свій День народження без численних друзів, а хтось звик проводити свята у подорожах.

У період пандемії ми були змушені змінити свої плани і відзначати сімейні свята вдома, у вузькому сімейному колі. Як же не порушувати сімейні традиції і разом з тим не наражати себе і свою сім'ю небезпеку? Розглянемо кілька порад про те, як можна провести сімейні свята у період карантину.

Діліться рецептами

Святковий стіл і смачна їжа – це головний атрибут сімейних свят. Навіть якщо через обставини, що склалися, ви не можете зібратися разом з родичами за святковим столом, ви можете влаштувати святкову вечерю на відстані. Якщо з року в рік на святковому столі завжди є мамин фірмовий пиріг (або будь-яка інша страва), настав час дізнатися у мами рецепт. Приготуйте фірмові страви разом з родичами, накрийте стіл і відсвяткуйте сімейне свято по відеозв'язку.

Грайте в ігри

У період карантину ми багато часу проводимо у відеоконференціях. У режимі онлайн ми працюємо, вчимося і розважаємося. Але у режимі відеодзвінка ви можете і грати в ігри зі своїми родичами. Використовуйте Скайп або Zoom і грайте в ігри, без яких не обходяться ваші сімейні свята. Такі спільні заняття піднімуть вам настрій і дозволять відчути всіх єдиним цілим.

Разом займайтеся корисними справами

Ще один спосіб налагодити спілкування з родичами - домовитися про спільні заняття, які принесуть вам загальну користь. Наприклад, ви можете домовитися написати листа старшим членам вашої родини, щоб ті не відчували себе самотніми і покинутими під час свят. Якщо у вас є маленькі діти – вони можуть намалювати малюнок, який ви відправите разом з листом. Такі загальні справи зблизять вас з родичами, а діти у ході таких занять можуть навчитися сімейних цінностей.

Знайдіть місце для вираження почуттів

Коли карантин змінює наш звичний спосіб життя, дуже складно залишатися позитивними і зберігати оптимізм. Але і в ці непрості часи важливо знаходити приводи для радості і позитивних емоцій. Психологи стверджують, що в ситуаціях невизначеності діти беруть приклад з батьків, щоб дізнатися, як справлятися зі складними емоціями.

Поясніть дитині, що навіть у період пандемії свята не скасовуються – просто у цьому році вони будуть проходити трохи по-іншому. Під час карантину важливо зберігати оптимізм. Але це також і хороший шанс навчити дитину справлятися з негативними емоціями. Це особливо важливо, коли дитина вже розуміє, що на сімейні свята приїжджають родичі, а в цьому році їх не буде. Так вона може навчитися визнавати свої емоції: «Я засмучений через те, що бабуся не зможе приїхати в цьому році». Якщо ви навчите цього дитину, вона засвоїть, що сім'я – це безпечне місце, де вона зможе чесно висловлювати свої емоції.

Застосовуйте ці поради на практиці – і ви зможете створити нові сімейні традиції у проведенні сімейних свят. І про свята, які ви проведете на карантині, буде приємно згадати через деякий час.