Година спілкування "ЖИТТЯ - НАЙВИЩА ЦІННІСТЬ".

 25 лютого 2021 року завідуюча бібліотекою Москусенко Л.Л. та соціальний педагог НВК Осадча Л.М. провели годину спілкування з 6-А та 6-В класами в новій актовій залі на тему: 

"ЖИТТЯ - НАЙВИЩА ЦІННІСТЬ".

 Мета: дати учням поняття про те, що життя має найбільшу цінність; розвивати вміння жити в мирі і злагоді; виховувати бажання вести активний спосіб життя.

Епіграфом до зустрічі будуть слова Леонардо да Вінчі: «Пам’ятай, життя — це подарунок; і той, хто його не цінує, на цей подарунок не заслуговує».

Отже, учні в ході розмови з Москусенко Л.Л. зрозуміли, що життя — це найвища цінність для людини. Коли його втрачають, то назад уже ніхто не поверне. Учні виконуювали вправу «Мікрофон», тобто ділилися своїми думками про свої цінності та в чому вони вбачали сенс життя. 

Потім здобувачі освіти дивилися відеоролик, який показала Осадча Л.М. та знайомилия з думкою інших людей щодо цінностей їхнього життя. Діти відповідали на питання після ролику. Учні говорили, що людина може запланувати своє життя, визначивши мету існування, вибрати шлях її реалізації. Усе залежить від характеру людини, вольових зусиль. Для того щоб жити так, як хочеш, треба вміти долати перешкоди, труднощі. Мало одного тільки бажання хотіти, потрібна ще й праця, боротьба, щоб чогось досягти. Переглянувши другий відеоролик, в якому Нік Вуйчич говорить, що треба цінувати дружбу і бцти вдячним. Він наголошував, що ми не знаємо, на що ми спроможні, доки не спробуємо цього зробити. Ми не знаємо, що є можливим. Не здавайтеся ніколи. Ви завжди маєте щось, за що можете подякувати.

Діти зробили висновок, що бути впевненим не означає, що ти маєш бути гордим, упокорення і покірність не є слабкістю, це те, як розуміємо свою цінність як людини, як особистості, як цінуємо інших людей.