Профілактичні бесіди "Я маю права та обов'язки"

 Інспектор управління патрульної поліції в Київській області спільно 
з інспектором ювенальної превенції
Києво-Святошинського відділу поліції 
12 грудня 2019 року  провели лекції 
"Я маю права та знаю обов'язки"
для учнів 7-8-их класів
 Софіївсько-Борщагівського НВК

Інспектори Світлана та Ірина ознайомили учнів з Конвенцією ООН "Про права дитини", розповіли школярам, що кожна дитина має право на сім'ю, освіту, право на здоров'я і належну медичну допомогу, право на ім'я і громадянство, навели життєві приклади, проаналізували конкретні конфліктні ситуації та методи їх вирішення у правовому полі. обговорили права та обов'язки дітейа також вік адміністративної та кримінальної відповідальності.
Учні жваво долучилися до обговорення своїх прав та обов’язків, залюбки розповіли своє бачення реалізації цих прав. Невеличкі конкурсні завдання «Впізнай право чи обов'язок», також прийшлися до вподоби дітлахам, які відмінно справилися із завданням та відрізняли свої права та обов'язки. Також школярі дізналися про те, як захистити свої права у випадку їх порушення та куди звертатися за правовою допомогою. Адже з січня 2018 року до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» була внесена ще одна категорія громадян, яка має право на захист інтересів за рахунок держави --- діти. Тож нині кожна дитина має право звернутися до місцевого центру правової допомоги або Міжнародної організації із захисту прав дітей, де їй може бути призначено правозахисника для представництва її інтересів у судах, перед органами держави.
Здобувачам освіти було корисно дізнатися про свої права, обов'язки та відповідальність згідно чинного законодавства України, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки.