Профілактичні заняття для школярів 2-М та 6-Є класу з інспекторами поліції.

 Нещодавно інспектор відділу зв‘язків з громадськістю Світлана Бульвін завітала до школярів 2-М та 6-Є класів ОЗО «Софіївсько-Борщагівський ліцей». 


Освітнє середовище має бути безпечним для кожного, тож інспектори патрульної поліції систематично проводять профілактичні заняття для здобувачів освіти ОЗО "Софіївсько-Борщагівський ліцей".


Патрульні розповіли про відповідальність неповнолітніх за скоєння правопорушень та поговорили про неприпустимість куріння у заборонених місцях, вживання алкогольних напоїв і появу у п’яному вигляді у громадських місцях тощо. Окрім того, інспектори нагадали й про шкоду подібної поведінки.


Важливою частиною заняття було обговорення проблеми булінгу. Патрульні розповіли, яким він буває, його ознаки, а також алгоритм дій, якщо раптом стали свідком булінгу чи постраждали від нього. Також поліцейські наголосили на тому, що систематичне цькування, насмішки, бойкот, дезінформація, фізична розправа та псування особистих речей, що призводить до фізичної шкоди, приниження чи постійного страху карається законом. І головне, що подібні дії не варто терпіти — якщо дитина постраждала від булінгу, вона має розповісти батькам, а також звернутися за допомогою до адміністрації школи, шкільного офіцера поліції, дільничного поліцейського чи працівника ювенальної превенції.


Діти мають мати щасливе та безпечне дитинство, тож всі дорослі продовжуємо працювати у цьому напрямку 👮👍