Бесіди та показ відеороликів для здобувачів освіти 3-9 класів.

 В рамках Міжнародної акції "16 днів проти насильства" соціальним педагогом Людмилою Осадчою проведено ряд заходів для здобувачів освіти 3-11 класів.

Для здобувачів освіти 3-4 клас ОЗО "Софіївсько-Борщагівський ліцей" Людмила Миколаївна провела бесіду з елементами гри «Що таке насильство. Його форми та захист".

ьство. Його форми та захист»   

Булінг (цькування) – тривожна тенденція, особливо для сучасного дитячого середовища. Дитині важко впоратись з цією проблемою самотужки і допомога та підтримка батьків дуже важлива. На жаль, більшість жертв булінгу приховує це від батьків. Із проявами булінгу в Україні стикаються 8 із 10 дітей. Такі дані оприлюднили в Українському інституті дослідження екстремізму. Таке явище, як цькування однолітків, поширюється по всьому світу, бо насильницька модель поведінки стає дедалі популярнішою. 

Підсумок: образити людину легко, а повернути довіру довготривалий процес.

Кожна дитина має право зустрічатися з іншими й обмінюватись інформацією.

Перегляд відеороликів на тему: «Ми проти насильства» соціальний педагог показувала з обговоренням для учнів 7-9 класів. 

Мета: ознайомити з поняттями «толерантність», «насильство», які бувають прояви та види насильства, підвести до усвідомлення необхідності толерантного відношенню до оточуючих, розвивати почуття гідності та неповторності.

    Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Але ж прояви насильства порушують права людини,  принципи вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поряд із нами, то ми повинні його зупинити.


Висновок

Бажаю, щоб у вашому житті, ситуацій насильства було якомога менше, щоб на вашому життєвому шляху зустрічалися лише доброзичливі,  чуйні люди. І пам’ятайте вислів «Поводься з іншими так, як хотів би, щоб поводилися з тобою».

Здобувачі освіти 5-6 класів разом з Людмилою Миколаївною переглядали соціальні відеоролики на тему: «Насильству-НІ!»,  «Розірви коло насильства», «Почуй мене» та їх обговорення.

Мета: навчати дітей розпізнавати ситуації булінгу, запобігати ситуаціям булінгу, опрацювати правила, які допомагають діяти у разі булінгу, вирішувати конфлікти мирним шляхом, формувати розуміння булінгу як прояву насильства.


Проведені виховні заходи стануть приводом для аналізу власних дій, вчинків, які сприятимуть вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.