Проведення заняття на тему "Булінг" патрульними Київщини

 

До нашого закладу завітала старший інспектор патрульної поліції Світлана Бульвін 22 вересня у 5-6 класи з профілактичною бесідою про булінг. 

Патрульні розповіли дітям, що таке булінг, як його розпізнати та що робити, якщо постраждали від нього.

Пам’ятайте! Насильство над дитиною, здійснене дорослими, однолітками — неприпустима річ у стосунках людей.
І у сім'ї, і в школі дитина має право на те, щоб до неї ставилися з повагою, не ображали. Ніхто, у тому числі батьки, однолітки не мають права принижувати дитину, поводитися жорстоко — це карається законом!

Навчіть дитину розрізняти поняття "добро" і "зло". Все, що принижує людську гідність — є зло. Все, що звеличує гідність людини — добро.
Якщо ваша дитина, її друзі чи однокласники стали жертвами таких дій, зверніться за допомогою:👩🏻‍🏫до адміністрації школи;👮🏻‍♀️до шкільного офіцера поліції, дільничного поліцейського чи працівника ювенальної превенції.
Зателефонуйте:☎️на гарячу лінію з попередження домашнього насильства — 116 123 (безкоштовно з мобільних) чи 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних);📱на спецлінію 102;📨або напишіть у поліцейський чат-бот #ДійПротиНасильства https://t.me/police_helpbot.


Інспектор наголосила:
Важливо
❗️
Завжди звертайте увагу на психологічний стан дитини, особливо коли вона повертається зі школи. Адже не всі діти можуть поділитися труднощами та, зазвичай, мовчать про випадки булінгу в школі. Спілкуйтеся з ними та наголошуйте, що вони завжди повинні звертатися до вас за допомогою.

Після заняття учениця подарувала патрульній браслет, який вона сама сплела.