День безпечного інтернету


Шахрайство в Інтернет
Шахрайство в інтернет або, як в народі говорять інтернет-шахраї. Розвиток популярності інтернету і дає привід для розвитку шахрайства. Там де багато людей, а головне можливість для заробітку там і шахраї. Шахрайство, обман з метою заволодіння чужого майно, коштів.
Як шахраї промишляють в Інтернет?
По перше одноразові сайти пастки. Адже шахраї свого роду і психологи. Пропонувати законним пошуковикам послуги не будуть, бояться, як і інший злочинець відповідальності. Найпоширеніше слово в пошуковику: «куплю». Купують люди що завгодно, від телефонів і до автомобілів. Щоб запропонувати наприклад продати телефон, отримати електронні гроші на гаманець, а телефон не вислати покупцю можуть тільки «відморожені». На таке справжній шахрай не піде, це одноразовий заробіток, заробив і на лаву підсудних. Часто доводилося бачити ці шахрайські сайти-пастки, наприклад «продам диплом». Гроші не малі і шукають люди погоджуючись придбати підробку, а це також кримінал. Хіба така людина піде заявляти в міліцію? А дійсно сайт оздоблений, і фото зразків дипломів якого завгодно вузу в Україну, хоч і десертацію тільки гроші потрібно перерахувати заздалегіть! Продав шахрай декілька дипломів і сайт інший, з іншого забарвленням і рекламою. Головне покупці завжди є. У практиці зустрічалися випадки обману з такого сайту, до двох тисяч доларів США. А диплом до цього дня людина чекає!
По друге, на нормальних сайтах шахрайські заставки, «пошліть СМС», «проплатити завдаток» і тому подібне. Приміром у продажу автомобілів ціна низька, до чого? А щоб взяти завдаток, а автомобіля то немає. В “СМС” свої підводні камені, тут особливо зупинятися не потрібно.

Деякі поради щодо убезпечення від потрапляння на гачок шахраїв в Інтернет.
1.Не ведіться на барвисту рекламу і миготіння банерів, що пропонують незаконні послуги, це все обман.
2.Ніколи не ведіться на «послати СМС», за не зрозуміло що, та не зрозуміло кому?
3.Не шукайте «скачати безкоштовно», в інтернеті немає безкоштовно, якщо людина над чим небуть працювала або щось створювала, то як воно може бути безкоштовно?
4.Не звертайте увагу на різні гасла пожертвування, жебраки тільки в переходах, на вокзалах, а за компютером та ще і на безлімітному інтернеті жебраків не буває.
5.Бійтеся різних пірамід, вони і так небезпечні, а в інтернеті ще гірше!
6.Довіряйте власним знанням, не беріть до уваги чужі вихваляння, вони й пишуться для того, щоб заманити людину.

На останок, інтернетні шахраї покарання практично не несуть, вже далеко відстали правоохоронці від всесвітньої, електронної павутини. Докази зібрати в таких шахрайствах діях практично не можливо. Електронні гроші - це не банк, арешт на рахунки ніхто не накладе і відповідь на запит, наприклад хто з шахраїв отримав гроші (у Китаї, США, Африці ...), правоохоронці не взмозі!