Профілактична бесіда "Відповідальність за вчинки"

 

26 травня 2021 року старшим інспектором управління патрульної поліції в Київській області Бульвін С.В. проведено
 годину спілкування з елементами тренінгу 
для учнів 7-Є класу Софіївсько-Борщагівського НВК на тему
"Відповідальність за вчинки"

Мета: Сприяти формуванню правосвідомості підлітків шляхом конкретизації норм моралі і права стосовно їхньої безпосередньої поведінки, формувати розуміння відповідальності за власні вчинки та їх наслідки; на прикладах ознайомити учнів з кримінальною відповідальністю, показати які наслідки можуть мати звичайні пустощі. Розвивати увагу, спостережливість. Виховувати законослухняних громадян.

Відповідальність. В цьому слові кожна людина находить свій зміст і вирішує для себе, наскільки вона здатна відповідати за свої вчинки, поведінку, ставлення до будь-яких подій чи оточуючих її людей. Бути відповідальною людиною – це означає бути людиною з великою силою волі, адже потрібно завжди бути готовим прийняти будь-яку ситуацію. Тільки цілеспрямована людина, яка знає чого хоче від життя може бути відповідальною. І тоді виконувати обов’язок перед собою, а також родиною, товаришами і просто знайомими людьми з кожним днем буде легше. Часто люди намагаються уникнути відповідальності та різних обов’язків,знаходячи різні відмовки та причини.

Для кращого ознайомлення дітей з чинним законодавством стосовно відповідальності старшим інспектором управління патрульної поліції в Київській області було проведено виховний захід на тему «Права та обов’язки учнів, відповідальність за власні вчинки». Кожному учневі було донесено, які вони мають права та обов’язки, яку несуть відповідальність за їх порушення, а також під час бесіди кожен міг висловити свою думку, задати запитання та отримати на нього відповідь. Інспектор патрульної поліції Бульвін С.В. наголосила, за які порушення та злочини неповнолітні можуть нести кримінальну та адміністративну відповідальність, навела приклади, що може бути за вживання спиртних напоїв, за куріння, а також придбання неповнолітніми алкоголю.
Адже, саме від кожної людини окремо залежить те, яке життя у неї буде, чи досягне вона назначеної мети і чи здійсняться її мрії. Найголовніше у нашому житті це не тільки знати свою мету, а і добиватися її здійсненню. Треба вміти планувати свій день і своє життя так, щоб встигати по всім наміченим справам.

Та щоб не стати на хибний шлях, не занапастити своє життя, нагадала кілька правил:

  • поважай правопорядок і закон;
  • проганяй від себе лінощі, байдужість, займайся самовихованням;
  • учись бачити себе збоку, постійно звіряй свої вчинки з моральними та правовими нормами.